Unelmat käyvät toteen: HattuMedia Emma Gaalassa

Reilu viikko sitten sain sykähdyttävän uutisen, kun sähköpostiini tuli tieto, että pääsen Emma Gaalaan haastattelemaan artisteja punaiselle matolle. Jokaisen media-alan opiskelijan ja media-alasta kiinnostuneen unelma! HattuMediassa mikä tahansa tuntuu olevan mahdollista. Minun lisäkseni Emma Gaalaan lähtivät Niilo ja Melissa sekä ohjaajamme Elina. Ennen kutkuttavaa H-hetkeä, eli punaiselle matolle astumista, pidimme palaverin gaalaillan kulusta.

Tapasimme HattuMedian toimistolla keskiviikkona 31.1. Ilmassa huokui jännitys ja innostus. Aloitimme tärkeimmästä: mitä pukea päälle. Kovin suurta vaatekriisiä ei kenelläkään ollut, joten nopeasti pääsimme sopimaan siitä, keitä artisteja haluamme haastatella. Melissa tunsi paloa hoitaa somepuolta, joten otimme Niilon kanssa suuremman vastuun haastatteluista.

Emma Gaala järjestettiin 3.2. Jäi pari päivää aikaa suunnitella haastattelut tapaamisemme jälkeen, mutta se sopi, sillä jännitys olisi muuten ehtinyt kasvamaan vieläkin suuremmaksi. Gaalapäivästä tuli pitkä. Tapasimme rautatieaseman metropysäkillä puoli kolmelta ja suuntasimme yhdessä kohti Espoon Metro Areenaa. Kiitos länsimetron, matka taittui joutuisasti.

Perille päästyämme haimme Media-passit, joilla pääsimme lavan takana sijaitsevaan mediatilaan. Oli aika mieletön fiilis olla siellä isojen mediatalojen toimittajien joukossa. Alkajaisiksi napsimme kuvat itsestämme punaisella matolla ja juuri kun olimme saaneet yllemme tähtipölyä, oli aika ruveta valmistautumaan haastatteluihin. Laitoimme kameran valmiiksi ja vedimme syvään henkeä. Edessä oleva kokemus oli meille ainutlaatuinen.

Lähdimme muiden toimittajien kanssa punaiselle matolle odottamaan artistien saapumista. Ei kestänyt kauaa, kun ensimmäinen stara jo asteli salamavalojen säihkeeseen. Heti kun artistit olivat poseeranneet, heitä sai alkaa haastatella. Ensimmäisenä Niilo jututti Aleksanteri Hakaniemeä. Hetken päästä pongasin NRJ:n aamutiimin ja haastattelin heitä. Hulina oli melkoinen, sillä tungos oli todellinen. Haastatteluaikaa oli klo 16.45-18.00.

Ehdimme haastattelemaan myös Laura Voutilaista, Reino Nordinia, Evelinaa, Sannia, Gaselleja, Jannaa, Pastoripikeä, Anna Puuta ja Nelli Matulaa. Kaikki olivat todella ystävällisiä ja yllätyin siitä, ettei minuun iskenyt ”oh my god, iiks”-olotilaa missään vaiheessa, vaikka nuorempana olen ollut kova fanittamaan laulajia. Silti koko punaisella matolla vietetyn ajan oli jännittynyt olo ja kokemus tuntui jopa utopistiselta.

Kun kello löi kuusi, palasimme takaisin media-tilaan, jossa oli tarjolla ruokaa. Siellä pystyi screeniltä seuraamaan gaalaa ja sai mennä katsomon puolelle lavan toiselle sivulle. Käytimme kuitenkin enimmän ajan haastatteluiden editoimiseen, jotta saimme niitä nopeasti julkaistua. Viimeiset 15 minuuttia vietin katsomon puolella ja sain nähdä Antti Tuiskun huikean shown. ”Mun on pakko twerkkaa, että saisin fyrkkaa” soi päässä vielä nukkumaankin mennessä.

Melissa hoiti ansiokkaasti somejulkaisuja, joten HattuMedian seuraajat saivat paljon reaaliaikaista materiaalia kulissien takaa. Elina oli koko ajan apunamme, joten kaikki sujui lopulta hyvin pienistä teknisistä ongelmista huolimatta. Välillä tuntuu siltä kuin Emma Gaala olisi ollut pelkkää unta, sillä kokemus oli niin huikea. Opimme paljon ja olemme yhtä ainutlaatuista kokemusta rikkaampia. HattuMedian tubekanavalta pystyy katsomaan haastatteluita, samoin Instagramista ja Facebookista. Kannattaa uskaltaa unelmoida, sillä näköjään hulluimmatkin haaveet saattavat käydä toteen!

Teksti: Nora Palonen
Kuvat: Melissa Mountassir

Lähde: Hattumedia RRS uusi