Tähän talvilomaan on varaa kaikilla – testaa uusia harrastuksia Reaktorissa

Koulujen talvilomalla ei tarvitse suunnata kauas, kun ilmaista tekemistä ja uusia harrastuksia voi testata myös keskellä Helsinkiä. Messukeskuksessa järjestettävä nuorten tapahtuma Reaktori on avoinna keskiviikosta perjantaihin 22.–24. helmikuuta.

Noin yhdeksän nuorta kymmenestä kokee, että heillä on mahdollisuus harrastaa haluamiaan asioita. Kymmenesosa nuorista ei usko, että saa tehdä itselle tärkeitä asioita ja olla niiden ihmisten kanssa, joista pitää. Tiedot käyvät ilmi Nuorten hyvinvointikertomuksen koosteesta, joka kokoaa vuosittain tutkimustietoa pääkaupunkiseudun nuorten elämästä.

”Nuorten harrastamisen esteitä on monenlaisia – kalliista välineistä kavereiden puutteeseen ja yleiseen epävarmaan elämäntilanteeseen. Tavoitteemme on, että jokaiselle nuorelle löytyisi omannäköistä tekemistä ja kavereita”, sanoo kulttuurin ja vapaa-ajan toimialajohtaja Tommi Laitio.

Nuorten hiihtolomatapahtuma Reaktori on yksi paikoista, joissa ilmaista loma-ajan toimintaa on tarjolla kaikille pääkaupunkiseudun nuorille. Tapahtumassa voi löytää uuden harrastuksen, kokeilla erilaisia lajeja ja kiinnostavaa tekemistä 48 näytteilleasettajan joukosta.

”Reaktori on 13 vuoden aikana vakiinnuttanut paikkansa pääkaupunkiseudun talvilomatarjonnassa. Toivon, että yhä useampi nuori löytää tänä vuonna tapahtumasta mukaansa myös pidempiaikaista toimintaa tai uuden harrastuksen, jotta tekemisen ilo jatkuu arjessa”, sanoo tapahtuman vastaava tuottaja Sanna Lesonen nuorisoasiainkeskuksesta.

Reaktori järjestetään Helsingin Messukeskuksessa 22.–24. helmikuuta klo 13–20. Tapahtuman toteuttavat pääkaupunkiseudun nuoriso- ja kulttuuritoimet yhdessä nuorten, järjestöjen ja Helsingin muiden virastojen kanssa.

Reaktori on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Lisätietoja

Sanna Lesonen, tuottaja, nuorisoasiainkeskus, 040 334 7443, sanna.lesonen@hel.fi

Outi Puukko, tiedottaja, nuorisoasiainkeskus, 040 334 6430, outi.puukko@hel.fi