RuutiExpo 2016 jälkilöylyt

Helsingin kaupungintalolla 3.11.2016 järjestetty järjestyksessään kuudes RuutiExpo toi Helsingin nuoret, virastot, järjestöt ja muut toimijat yhteen etsimään vaikuttamistapoja ja -väyliä.

RuutiExpo eteni hyvissä tunnelmissa ja veti paikalle sankan joukon helsinkiläisiä nuoria. Kaupungintalo oli täytetty toimijoiden pisteillä, joissa aktiviteettien keinoin esiteltiin ja tarjottiin tapoja vaikuttaa niin henkilökohtaiseen elämään kuin kaupungin asioihin.

Juhlasalin lavalla saatiin nauttia sisällöltään monipuolisista ja mielenkiintoisista paneelikeskusteluista ja haastatteluista. Toiminnastaan tulivat kertomaan muun muassa YAVE – Youth Against Violent Extremism -toimintaryhmä ja Helsingin Vertaisvalamiehistön nuoret. Lavan ohjelman kruunasi Gran Bianca 2.0:n vaikuttava ”Mistä sinä et puhu?”-performanssi, jossa esitettiin RuutiExpon kävijöiden itsensä kirjaamia mietteitä ja omakohtaisia tabuja.

RuutiExpossa käynnistyi myös Ruudin ydinryhmän vaalien äänestys. Vaalit huipentuivat vaalivalvojaisiin 17.11 Kulttuuriareena Gloriassa. Listan ydinryhmään valituista ehdokkaista löydät osoitteesta ruutivaalit.fi. Onnea kaikille valituille!

Kiitos kaikille mukana olleille!

RuutiExpoa on tekemässä monipuolinen joukko toimijoita kaupungin virastoista kansalaisjärjestöihin.

RuutiExpo on osa Helsingin kaupungin nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruutia. Ruudista vastaavat nuorisoasiainkeskus ja opetusvirasto. Ruuti on Helsingin tapa kuulla ja kannustaa nuoria aktiiviseen kansalaisuuteen.

 

Lue lisää Ruudista osoitteesta ruutiexpo.munstadi.fi