Mitä jäi jäljelle vuodesta

Ensimmäisen kerran toukokuussa 2015 avasin Hietaniemenkadulla sijaitsevan nuorisoasiainkeskuksen tapahtumatuotannon oven, jossa vastassa odotti iloinen ja pirteä hymy. Tämä hymy kuului silloiselle pomolleni Marille. ”Moi tänään alkaisi sitten työt, oletko innoissasi?”. No tottakai olin innoissani. Mari esittelikin samalla minut muille työntekijöille. ”Sanna! Jenni tulee tekemään Gymnaestradaa.”

Niin ensimmäinen juttuni tapahtumissa olikin World Gymnaestrada 2015 -tapahtumaan nuorille iltaohjelman tekeminen kolmeksi illaksi Töölön Kisahallille. Gymnaestrada pitikin kiireisenä koko kesän, ja valloittava tapahtuma valtasi voimistelijoineen koko pääkaupunki seudun. Yhden unohtumattomista kesistäni sainkin jakaa ihanien työkavereiden kanssa. Gymnaestradan loputtua tulikin syksy ja oli aika lähteä muille maille. Haikeana sanoin työyhteisölleni heipat. Muistan kuinka Mari sanoi, että ”Kyllä sä tänne vielä tuut takasin. Odota vain!”

Ei kulunut aikaakaan kun palasinkin takaisin. Kuukauden virastolta poissa olleena pääsinkin takaisin työkavereideni pariin. ”Mitäs pääsen nyt tekemään?” RuutiExpo 2015 starttasi, ja suoraan töiden makuun vaan. RuutiExpossa parasta työtehtävässäni oli nuoret. Haastattelin heitä pyöreiden pöytien keskustelujen jälkeen eri Ruudin lava-alueilla. Puhuimme paljon talojen valtaamisesta nuorten kuulemiseen kaupungissa. Fiksuja nuoria ovat, sanon minä!

rock-academy

Ruudin jälkeen pääsin tutustumaan paremmin kolleegaani Tiinaan.
– ”Tiina mitä mä pääsen tekemään?”
– ”Me tehdään Rock Academyä.”

Rock Academy, tuo nuorille suunnattu bändi- ja artistivalmennus, starttasi rytinällä heti töihin palattuani. Uusiksi hommikseni sainkin Rock Academyn markkinoinnin ja viestittämisen somessa, sekä valokuvaamisen tapahtumissa. Valokuvaaminen onkin ollut aina yksi mielenkiinnon kohteista, joten olin aivan liekeissä viestinnältä lainaamastani työkamerasta. Rock Academyn aikana tutustuin niin bändeihin kuin työntekijöihinkin, sekä pääsin oppimaan uusia juttuja musiikista.

Tuli siinä samalla vuoden aikana myös uudistettua Tapahtumien nettisivut. Minusta oli parasta se, että taitoihin luotettiin ja sain valtuudet tehdä luoviakin asioita. Vaikka taitoa riitti niin ei aina välttämättä tarpeeksi. Hietsussa työskentelemisen yksi hyvistä puolista olikin se, että samasta kerroksesta löytyikin NK:n viestintä. Viestinnässä työskentelikin yksi parhaista netti guruista nimeltä Samuel. Samuelilta sain valtavasti apua ja vinkkejä niin nettisivuihin, kuin Photoshopinkin käyttöön. Uusia juttuja pääsin siis opettelemaan valtavan paljon ja näin vuoden jälkeen voinkin todeta Photoshop ja nettisivukoodauksen taitojeni parantuneen.

Loppuvuonna 2015 alkoikin käytävillä supiseminen ja jännittyneisyys uudesta ja jännästä asiasta nimeltä organisaatiouudistus. Tämä uudistus astuikin voimaan vuonna 2016 alkuvuodesta. Tuolloin myös ihana pomoni Mari jäikin äitiyslomalle ja uudet tuulet alkoivat puhaltamaan tapahtumissa. Uudistuksen myötä Tapahtumatuotannot ja Kulttuuriareena Gloria yhdistyivät yhdeksi Tapahtumayksiköksi. Niin se meidän pieni tapahtumatuotantojen työ piiri muuttuikin isommaksi ja saimme tutustua Glorian porukkaan paremmin. Jännittyneisyys siitä, miten asiat tulevat rullaamaan uudessa organisaatiossa niin meillä kuin muuallakin, oli kaikkien korvilla. Mutta hei hyvinhän se meni kuitenkin. Uudeksi toiminnanjohtajaksi rupesi Gloriasta tuttu Pekka, joka pitää hyvää huolta myös Hietsun puolen työntekijöistä.

Vuoden aikana pääsin tekemään monia eri tapahtumia nuorten hiihtoloma tapahtuma Reaktorista kulttuuritapahtuma Loistefestariin. Kiirettä on pitänyt, mutta iloakin on ollut sen hektisen arjen keskellä missä niitä isoja nuorten tapahtumia tehdään. Niin siis mitä tosiaan vuodesta jäi käteen? Kivoja työkavereita, paljon valokuvia, uusia taitoja ja hymy. Nyt on aika kiittää nuorisoasiainkeskusta ja sen työntekijöitä!

Tapahtumatuotannoissa oli mahtava olla töissä!

Jenni kiittää ja kuittaa.

_MG_4399_kuvaaja_jenni_lang


Jenni “Tykki” Lang työskenteli nuorisoasiainkeskuksen tapahtumatuotantoassistenttina toukokuusta 2015 toukokuuhun 2016. Vuoden aikana Jenni näki koko vuosittaisen tapahtumakirjon, ja oli meille valtava apu kiireisinäkin aikoina. Kiitos vielä, Jenni, kaikesta ja tsemppiä uusiin kuvioihin! 🙂

Aurinkoista kesää toivottaen

Sanna, Tiina ja muu tapahtumatiimi