Äänentoistoklinikka Kulttuurikeskus Vernissassa 9.3.2016

Rock Academy järjestetää Kulttuurikeskus Vernissassa äänentoistoklinikan keskiviikkona 9.3. kello 18-21. Äänentoistoklinikassa pureudutaan siihen, miten tehdään hyvä soundcheck ja lavasoundi. Klinikan asiantuntijana toimii Mikko Salonen, joka vastaa mm Euroopan kiertueelle maaliskuussa suuntaavan Sunrise Avenuen äänimiksauksesta.

Mikko Salonen on toiminut ääniteknikkona vuodesta 1995. Sitä ennen hän soitti rumpuja, bassoa ja kitaraa erilaisissa bändeissä.

mikkosalonen
Kuka siis olet ja miten päädyit ääniteknikoksi?

Ensimmäinen levytyssessio oli 1989 kun olin 14 v.  Äänihommat aloitin oikeastaan ihan sattumalta.
Kaverien bändin miksaaja teki oharin eikä ilmaantunut paikalle kun olivat äänittämässä. Soittivat minulle ja pyysivät että tulisin tarkkaamoon painamaan rec:iä ja vahtimaan äänitystä.

Aloin miksaamaan ko bändin keikkoja. Se tuntui mielekkäältä hommalta ja keikoista sai jopa jonkin verran rahaa. Soittohommista harvemmin sai korvausta.

Seuraavaksi siirryin Oranssi ry:n klubille talon miksaajaksi. Siellä opin paljon miksauksesta ihan ”kokeile ja kauhistu” pohjalta. Opin myös asiakaspalvelua. Sitä tämä ala oikeastaan aika pitkälti on. Oranssin jälkeen olen tehnyt äänihommia vaikka missä ja vaikka kenelle. Alallahan voi erikoistua lukuisilla tavoilla. Itse olen kokenut mielekkäimmäksi keikkailun ja bändien saliäänen miksaamisen. Olen kymmen vuotta toiminut Sunrise Avenuen miksaajana, miksaten kaikki bändin live-esiintymiset ympäri maailmaa.”

Koko ajan olen myös itse keikkaillut soittajana. Viime aikoina ura on painottunut enemmän ääniteknikon työhön.

Nähdään Vernissassa, odotan innolla bändien tapaamista!

Mikko Salonen on toiminut myös seuraavien bändien ääniteknikkona:
LAMF, Freud Marx Engels & Jung, Tyrävyö, Arto Muna ja millennium, KMA, Heaven ’n Hell sekä Santa Cruz. Lisäksi Mikko on tehnyt töitä teattereissa ja alan yrityksissä.

Kulttuurikeskus Vernissa sijaitsee Vantaan Tikkurilassa osoitteessa Tikkurilantie 36, 01300 Vantaa.
Pääset paikalle helposti lentokenttäjunilla  I ja P sekä kaikilla tikkurilaan kulkevilla junilla. 
Tikkurilan juna-asemalta on lyhyt kävelymatka Vernissalle.

Äänentoistoklinikkaan on vapaa pääsy kaikille!

TERVETULOA!