Ensimmäinen päivä takana, vielä kaksi tulossa!

Olemme osa isoa Gymnaestrada-tapahtumaa , johon voimistelijat ympäri maailmaa tulevat esiintymään ja viettämään aikaa keskenään. Tapahtuma järjestetään neljän vuoden välein eri maassa, ja tällä kertaa vuorossa on Suomi. Suunnittelu on aloitettu jo monta vuotta aiemmin, ja on mielenkiintoista nähdä, miten suunnittelu muuttuu tapahtumaksi.

Gymnaestrada kokonaisuudessaan on suurin Suomessa järjestetty tapahtuma kansainväliseltä osallistujamäärältään ja esiintymisiä on ympäri Helsinkiä. Osa esityksistä ja tekemisestä on rajattu vain osallistujille, mutta näkemisen arvoista ohjelmaa löytyy muillekin ! Esiintymislavoja voi löytää ympäri Helsinkiä, ja niissä olevia esityksiä voi mennä vapaasti katsomaan.

Me nuorisoasiainkeskuksen tiimi olemme vastuussa Töölön kisahallissa olevasta toiminnasta – niin suunnittelusta kuin toteutuksestakin. Kesätyöntekijämme ovat yhdessä tapahtumatuotantoyksikön sekä nuoriso-ohjaajien kanssa koristelleet kisahallin, keksineet nuorille tekemistä sekä auttaneet rakentamaan paikasta sopivan tapahtumaamme.

Ennen tapahtumaa olemme kesätyöntekijöiden kanssa suunnitelleet, hakeneet tarvittavia tavaroita, tehneet itse isoista kankaista vuodenaikaseinät, tehneet koristeet ja muuten valmistelleet ohjelmaa eli tehtävää on ollut. Kesätyöntekijät pääsevät myös näkemään lähes alusta loppuun, miten tapahtuma järjestetään; suunnittelusta rakentamiseen, tapahtuman itsessään sekä purun.

On ollut hienoa nähdä, kuinka viisi nuorta tukee voisiaan ja heillä on hauskaa yhdessä vaikka vielä vajaa kuukausi sitten he tulivat uuteen työpaikkaan tuntematta toisiaan. Heidän ohjaajanaan olen ylpeä näistä reippaista nuorista, jotka ovat aina pirteinä valmiina työntekoon. Kohta täyteen tuleva kuukausi heidän kanssaan on ollut täynnä naurua ja hauskoja hetkiä.

Itse kisahallille saavuimme eilen muutamaa tuntia ennen aloitusta viimeistelemään paikkoja ja ihastelemaan, mitä olemme saaneet aikaan. Kävimme läpi illan ohjelmaa ja katsoimme avajaiset television kautta. Fiilis oli huikea, kun pääsi näkemään, kuinka innoissaan ympäri maailmaa ihmiset saapuivat Suomeen!

Kello 18:00 ovemme aukesivat, ja pikkuhiljaa porukkaa alkoi tulla paikalle. Voimistelijoilla oli heidän maansa asut päällään ja hymy korvissa. Paikalle saapui eri-ikäisiä ihmisiä ihan pienistä aikuisiin. Oli tanssityöpajaa, laulettiin kilpaa, painettiin pinssejä, piirrettiin kangaskasseihin sekä tanssittiin kilpaa. Ilta meni nopeasti katsoessa nuorten riemua ja viettämällä aikaa heidän kanssaan. Jatkamme keskiviikkona eri ohjelmalla ja lauantaina loppujuhlan merkeissä kävelemme kohti kisahallia pyrkien saamaan nämä kaukaa tulleet nuoret taas hymyilemään ja kokemaan olonsa tervetulleeksi!