Bändihaku Helsinki Rock Academyyn alkaa 1.7.!

rock academy3

Nuorille muusikoille suunnattu Rock Academy -hanke alkaa pääkaupunkiseudulla syksyllä 2015. Helsingin, Espoon ja Vantaan yhteisessä Rock Academy -valmennushankkeessa valitaan yhteensä kymmenkunta nuorten bändiä kahden vuoden pituiseen maksuttomaan koulutukseen, jossa paneudutaan esimerkiksi studiotyöskentelyyn, keikkailuun ja markkinointiin. Valitut yhtyeet ja sooloesiintyjät saavat musiikkialan ammattilaisten ohjaamaa opastusta bänditoiminnan lukuisilla eri osa-alueilla.

Bändihaku Helsinki Rock Academyyn käynnistyy keskiviikkona 1.7.2015 ja jatkuu 16. elokuuta asti. Espoo ja Vantaa järjestivät omat bändihaut keväällä 2015. Helsingissä musiikkialan ammattilaisista muodostuva raati valitsee enintään neljä bändiä tai sooloartistia syksyllä 2015 alkavaan valmennukseen. Tämä on arvokas mahdollisuus nuorille musiikinharrastajille. Rock Academyn tavoitteina on jakaa bändeille tietotaitoa ja auttaa bändejä kehittymään ammattimaisemmiksi.

Hakuohjeet löytyvät osoitteesta rockacademy.munstadi.fi. Hakijoilta edellytetään motivaatiota, halua kehittyä ja valmiutta sitoutua valmennukseen vuoteen 2017 saakka. Musiikin tyylilaji on vapaa: pop, rap, metalli, EDM – kaikki käyvät. Yhtyeiden tulee esittää omaa materiaaliaan.

rock bändi

Rock Academy -hanke käynnistyy täydellä teholla syksyllä 10. syyskuuta avajaistapahtumalla Kulttuuriareena Gloriassa. Ohjelmassa on musaseminaareja, keikkoja ja pääkaupunkiseudun Rock Academy -bändien julkistaminen. Rock Academy järjestää myös kuukausittain kaikille avoimia seminaareja ja klinikoita. Lokakuun klinikassa hiotaan esiintymistaitoja, ja marraskuun studio- ja äänitystyöpajassa perehdytään muun muassa editoinnin, miksaamisen ja masteroinnin saloihin. Kouluttajina toimii paikallisten osaajien lisäksi maan eturivin ammattilaisia. Syksy huipentuu joulukuussa Helsingissä järjestettävään yhteiskonserttiin.

Pääkaupunkiseudun Rock Academy on osa valtakunnallista Rock Academy Finland -hanketta. Rock Academy on alun perin Turun nuorisoasiainkeskuksen luoma malli. Turun lisäksi toimintaa on Joensuussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Raumalla. Pääkaupunkiseudun Rock Academy -hanke jatkuu 1.8.2017 asti, ja hanketta toteuttavat pääkaupunkiseudun nuoriso- ja kulttuuritoimet yhteistyössä Elävän musiikin yhdistys ELMU ry:n kanssa.

Lisätiedot:
rockacademy.munstadi.fi

Helsinki:
Tuottaja Tiina Toivonen, 041 512 1706, tiina.toivonen@hel.fi
Tiedottaja Katri Pehkonen, 040 334 6430, katri.pehkonen@hel.fi

Espoo:
Nuorisonohjaaja Nils Nordling, 043 825 7239, nils.nordling@espoo.fi

Vantaa:
Musiikkivastaava Tomi Mäkynen, 040 583 7286, tomi.makynen@vantaa.fi

20153006_fb_profiilikuva_RA